Assalamuallaikum.

Posted on 2:26 PM


Pertama sekali, sorry kalau owg ganggu hidup die. bukan dtg nk buat die serabut. bkn dtg nk buat die saket hati. if nak bace, bace laa. if tak nak, delete. Owg diam slame ni bkn sbb hapy. Owg diam bkn sbb da sronok dgn hidup owg skarang. Tp owg diam sbb owg nk MASE , owg nak RUANG, Hidup owg da betol2 terok da skang ni. Owg da serabot sgt2. Owg mmg sayang die sgt. Tu owg bersumpah. Owg rndu die sgt2. Tapi owg mls nk pk ape2 psl hbgn kte, psl blaja, psl org lain, psl ape2 je. Owg da terlampau serabot. Owg tros terang. Owg tak suke dgn prngai ego die. ego die melampau sgt. Even die da msg owg pon, tp ayat2 die dlm msg still menampakkan die still ade prasaan ego. die kate syg owg sgt2, rndu owg sgt2, nak dkt owg balek, tp perlu ke pkai ayat "memalukan?" "jatuh maruah?" . takperlu smue tuh. da cpl setahun, kenal pulak da bape lame, slame ni tak pnah pn owg rse jatuh maruah ke pjok die even die tak balas ape2, malu ke ape smue, sikit pon tak penah rse. kenapa die nk rse mcm tuh??? owg ni jenis suke menjatuhkan maruah org ke ??? suke nk tgk org malu??? penah ke owg buat slame ni ???? knp slame ni, ble die nk break, owg boleh call??? msg gyle byk kt die, tp die stakat msg 2kali ???? nk tnjuk die ego jugak ???? mane kesungguhan die nak dkt owg ??? owg diam sbb owg nk tgk, mcm mane die nak dkt owg. owg suke die pujok owg, mcm mane die suke owg pujok die , cmtu jugak dgn owg. TERIMA KASIH sebab dtg pujok dkt owg.

Kedua, slame ni mmg owg belah dkt die. sbb owg syg die sgt2. sbb owg nk rse die ade org sokong. tu sbb die rse die je btol. ye mmg btol tuh, da lame owg pk bnde tuh. tp klu psl bella, bkn owg nk belah dkt bella, tak pnah ade niat pn mcm tuh. cume owg nk korang berbaek, takde saling membenci. 7 tahun takkan nk buang kawan baik ??? psl bnde kecik ??? mmg bella tak reply msg die, tp bukan sbb owg suroh. tp pk pulak hati bella yg terase die update status psl bella, ckp bukan2 psl bella pe smue. walaupun tak mention name, tp bella tetap tahu sape yg die maksudkan. bella kenal prangai die mcm mane. sbb tu bella terase sgt2. bkn slh die, bkn slh bella, so jgn judge bkn2 psl org laen. tu yg bella tak suke. knp da break ngn org baru nk carik bella ? knp mse time still kte cpl tak carik bella ??? knp ??? owg nk tgk die berbaek. megat yg kte pnah bnci pon, owg tak buang die. owg tak sanggup nk buang kawan2 walaupun die da buat slh. die tetap kwn owg ble susah owg carik. psl blog tuh, ye, mmg owg inbox bella tnjuk dkt bella bnde tuh. bukan nk melagakan korang, tp owg nk bella tgk pe yg die cte psl ktorang. judge ktorang bukan2. owg mmg tringin sgt2 nk reply msg die, tp blog tuh mcm PERLI ktorang. Owg bukan suke2 tak nak reply. Pastu nk kate owg TIKAM BELAKANG, TALAM 2 MUKE, pe smue . Slame ni, owg sejukkan hati korang, baik kn die dgn fie dlu pe smue , sanggup jd org tgh tu utk ape ??? talam 2 muke ? tikam belakang ? time die ngn bella ni, owg ckp due2 tak salah, pe smue. if owg nk burukkan die pon buat ape, BUANG MASE. lg bgos owg burokkn org yg cari pasal ngn owg. Slame ni owg pnah nk burokkan die ??? ade motif ke nk ckp owg mcm tuh??? cbe cte sket??? Cube laa , cube , cube , jgn buat cerita yg nth ape2. Cube jgn slh kn org mendoa laa pe smue . Org yg mendoa yg nth ape2 takkan makbul. Tuhan da tetapkan bnde tuh. Doa yg nk menjatuhkan org takkan MAKBUL. So, biar laa org laen doakan kte ni mcm mane pon, takkan makbul. kte break ni pn slh sndiri2. bkn slh org laen. if rse pe owg ckp ni slh, owg mintak maaf. smue slh kte sndiri. kte tak jge relationship kte. kte da cbe sdaye upaye, tp jd jugak. so kte slh kn diri sndiri. Blog tu PUBLIC, so memburukkan org kt dlm tuh, bape ramai pulak yg bce. Bape byk plak dose yg die dpt. Biar org laen nk ckp ape.

Ketiga. Owg mnyesal pe yg jd skang. Owg nyesal tinggal die. Tapi owg nak DIAM utk seketika. bg owg mse n ruang skejap. owg nk bg hidup owg terurus. owg tau die sdey, owg pn sedey. owg tak tpu, n tak malu, n tak jatuh maruah mengatakan owg MENANGES. mungkin sbb kenangan, mungkin sbb owg sayang, mungkin sbb owg hilang die. owg ngaku, mmg owg rse sunyi, takde dgr org gelak utk owg, takde org pggl owg KEDING lg, takde org owg nk pggl gemok, kacau2 , gurau senda. takde org nk lyn kerenah owg yg nth ape2 ni. takde org nk wish gudnite stiap mlm owg, takde org nk kejot owg tiap pagi g kelas. btw, da byk klas owg ponteng. plsss ckp KESAH VAVI kt owg skang. antara perkataan yg owg rndu skang ni. owg tak penah tipu diri sndiri, owg tak penah tpu hati n perasaan owg yg owg sayang die n rndu die sgt2.

Keempat. Delete owg dr FB utk ape ? Delete kwn2 owg dr FB utk ape?? Ape slh dorg dkt die?? Kalau betol owg talam due muke n nk burok2 kn die, owg yg delete die dulu dr fb. biar die tak tau pe owg buat smue. klu owg tak sayang die, owg akan delete die dr fb. owg takde delete kwn2 die yg berlambak kt friend owg ni. owg bersumpah, hari2 owg stalk fb die. owg tgk gmba die. stiap minit owg akan bukak page die, tgk ape perkembangan idop die. mungkin die tak nmpk, bg owg tuhan nmpk da cukup. biar die tahu yg owg syg die. smpai hati die delete owg. smpai mcm tu skali. owg takde delete gmba die pon dr profile pic, album2 yg ade gmba2 die. smue owg private. ade lg owg simpan. tp kt profile pic die da takde. da delete. sape yg membuang dan terbuang?? ingt owg tak sdey ke??? seteruk owg, diam ble die msg, tp takde smpai buang gmba die. owg tgk je ape yg die buat. tu sbb owg stalk. n owg tak kesah pn klu die stalk page owg. sbb owg pn buat perkare yg same, n mungkin, owg stalk lg byk dr die.

Kelima. memang nmpk konon owg bergembira dgn kwn2. nmpk owg gelak. nmpk owg snyum. nmpk owg buat mcm takde ape2. owg takkan tnjuk prasaan owg yg mcm celaka ni kt smue org yg nth ape2. biar org nmpk owg ok, tp pe yg sbrnye jd, biar owg rse sndiri. watpe nk bg org laen rse. masalah owg sndiri. so tak perlu laa org2 yg tak berkenaan slaen dr kwn2 or family nk rse. cukup laa owg tanggung sndiri.

Keenam. Owg MINTAK MAAF BANYAK2 slh owg ngn die slame kte kenal, slame kte cpl, slame kte gembira, slame kte bersdih, slame kte bergurau n smue yg kte pnah lalui. Owg da terlampau bersyukur yg owg dpt kenal die, owg dpt bersama ngn die, owg dpt bersedih dgn die, owg dpt gembira ngn die, owg dpt cipta 1 kenangan terindah dgn gf owg yg plg owg syg, plg lame dgn owg, senang cte TERBAEK. Sekali lg owg nk bgtau yg owg tak pnah ade niat nk buruk2kn die. n tak pnah dlm idop owg nk burokkan die. Owg MINTAK MAAF utk SEGALANYA.

Ketujuh. Ye owg SAYANG die n RINDU die sgt2.. Tp Masa n Ruang owg perlukan sekarang. Owg nk buang pe yg owg rse skang ni dlu. If die rse terjumpa org yg lebey baek dr owg, takpe, owg redha, owg lg gembira kalau die jumpe org yg SEJUTA kali baek dr owg. Owg tetap doakan die dpt org btol2 TERBAEK. Bukan owg nk die dgn org laen, tp tu yg sepatutnye die dapat. Die terlampau layak utk dpt lebih baek, dan bukan mcm owg. Sesungguhnya owg ni sgt terok. Selalu buat die marah, saket hati, nanges. Owg bkn yg terbaek. Kalau btol jodoh kte due, kte akan bertemu balek nnt. InsyaALLAH.

Kelapan. Kalau mungkin die akan bnci owg jd bf. Owg berharap kte boleh jadi kwn. Tu pon kalau die sudi. Owg tak suke nk ptuskn hbgn yg nth ape2. Dgn ex2 owg pn walau tak cntact, but still ade fb dorg walaupun tak cntact lngsg. Janji saling ingt mengingati sudah. Owg takkan rse malu n jatuh maruah nk add die balek walaupun die da buang. Owg akan add balek kalau die IZINKAN. Tu janji owg.

Kesembilan. Bukan senang nk lupe kn kenangan dgn die. Tapi bg owg, kenangan tu mmg utk dikenang, bkn utk dilupekan. Mungkin sbb kenangan kte saling sayang menyayangi, ingat mengingati, rindu merindui. owg takkan lupe kenangan kte. thanks sbb buat hdup owg ade pahit manis slame stahun.

kesepuluh. thanks sbb mngubah idop owg. mmg owg tension sgt2 smpai trase nk mabuk balek. tp owg dpt tahan sbb owg ingt die. owg tetap tnsion, tp owg tak usik dadah, rokok pn tak isap byk sgt mcm owg tension dlu2. thanks sbb ajar n berjaya ubah owg. owg hargai sgt2 pe yg die da buat utk owg.

kesebelas. tlg jge kesihatan tuh, bkn owg tak tau die slalu saket, tp tak suke mkn ubat. so jge ksihatan sket. bkn owg nk bz body, tp juz nasihat bekas org yg die sayang. owg pn tak tau status owg ngn die pe skang. kawan ke ? kawan baik ke ? hanye ex bf je ke ? nth sape2 ke ? owg pn tak tau . tp walau musuh status owg bg die pon, owg tetap belakang die, sayang die, rndu die, ingt die, nasihatkan die. sebab slame idop owg, owg tak penah anggap die musuh. rap rap tu sapu ubat. klu tak ckup, nnt kn g kl, g je klinik yg owg bwk tuh. beli byk2 sket. sapu smpai elok. udang sotong seafood jgn mkn byk sgt. da baik bru makan.

keduabelas.dgr cte dpt USM ? so, tahniah. tahniah dan jutaan tahniah buat die. tumpang gembira. jgn ingt kte tkde cntact owg tak tumpang gembira. belajar betol2. moge dpt 4flat evry sem. moge BERJAYA dlm hidup. owg gembira sgt org yg owg syg da nmpk kejlan yg berjaya, walaupun owg tertggl jauh dkt blakang dgn khidupan yg mungkin terpesong skang ni. harap2 dpt kt klantan, hapy mama n abah. tu mmg hasrat dorg. takde dorg rsau lg anak manje dorg kt KL pe jd. kluar g genting ke. kluar ngn KEDING ke. nnt mama ngn abah rsau. haha.harap dpt org sne yg TERBAEK dr yg BAEK. setaraf. same pndai. hdup senang. sng bwk blek rumah tros tnjuk kt mama n abh, dkt je USM ngn uma. lpas ni ade la org teman die g USM , check payment, jmpe lect, amek result mcm owg teman g PTPL dlu.

ketigabelas. jgn gado2 ngn kwn2 lg dah. sayang kwn btol2. carik org yg btol2 KAWAN. jgn carik yg nth ape2. nnt mkn diri, n saket ati.

Keempatbelas. Kurangkn ego. Kurangkn emosi. Kurangkn wat perkare yg pelik2. Jadi MATANG. Jadi MATANG. Jadi MATANG. jgn terlalu manje n bergantung. BERDIKARI. Lawan perasaan kanak2 tuh. 22tahun. Da bsar. nk mengundi nik aziz pn da lepas da. bkn stakat da tau mane baik n mane burok, boleh tau mane betul mane salah, mane syurga, mane neraka, mane TERBAEK mane baek. Susun hidup betul2. InsyaALLAH, tuhan maha penyayang. die akan bg kejayaan dkt org2 mcm die tp bkn mcm owg. Semoga die memperolehi kejayaan dr ALLAH SWT. InsyaALLAH.

14 perkara. 2 perasaan sayang&rndu. = 14.2

Smoge ni bukan kali terakhir owg menanges utk die.

sekali lagi owg nk die ingt, owg tak penah nk burok2 kn die. smue tu slh fhm.

Owg SAYANG die SANGAT2. n RINDU die SANGAT2.

Tolong ingat smpai BILE2. Smpai owg takde dkt dunie pon tlg INGAT.

Kalau rse BENCI owg, or tak boleh nk TERIMA owg jd kawan skali pon, takpe. Tu HAK die. tp kalau boleh, owg tak nak lost cntact dgn die. Sorry kalau tulis pnjg sgt. kalau pening nk bce, bce la slow2.. 4 hari bole abes kot. Owg mintak maaf skali lg kalau owg ni kacau idop die. owg juz nk xplain dkt die, knp owg mcm ni n ape yg owg pendam or smpan slame kte cpl n break. TERIMA KASIH utk SEGALANYA. AKU SAYANG KAU!

kalau nk reply, reply la. kalau tak nak, takpe. owg tak pakse.

Assalamuallaikum WBT.



SEMAKIN JAUH

Posted on 11:30 AM

Ouh shit . makin jauh makin susah. Mcm2 benda berubah. Kenapa jd cm ni ek ? tak paham lak aku. Tadi aku bukak fb aku tgk ade mamat baru plak. Haish. Lepas 1 1 name naek . agak mak syot jugak la aku en. Mule2 ckp mamat tu tbe2 add, tp ble tgk pnye tgk, rupanya da chat da pn kt wall org laen. Agk rsau gk en klu tbe2 jatuh ke ape kt tgn org laen. Tp takpe,if jatuh, aku sepak terajang muke mamat tuh kasi pecah. Dua2 ada akal kang. Pegi mampos la kau sape, agk aku nk langgar, aku langgar. Macam babi. Malam ni sumpah serabot mcm nk mampos. Haish . MACAM KIMAK.

Posted in | 0 comments

Wedding Ahmad Razin & Yusmazatulina

Posted on 6:02 AM

Location : KELANTAN
Date : 15/3/2010 - 16/3/2010






240210 - 3pm

Posted on 6:36 AM

Atlast . Aku dpt jugak jumpa dia .
Aku ponteng kelas , tros balek KL sbb nak jumpa dia.
HAHA .. trok kan ?
I'll do anything for her ..
She gives me a powerfull of love that no people can gives me just like her ..
I think shes an angel .
Aku sampai pudu pukol 3, dia amek aku kt pudu , n tros pegy ke subang .
Serius happy gyle .
But now i feel so lonely .
Maybe bcoz everytime come back to KL , i'll hear shes laughing, and feed my bunny together.
But today , i do it by myself and nobody besides me.
Perasaan skarang tgh campur-campur..
Happy , sedih , sunyi .. mcm-mcm laaa.
Tapi aku bangge laa, aku sanggup rush dari melaka sebab rindu gyle dgn die , n semate-mate nak tgk muka die sblom die naek flight.
I never done this crazy things before.
HAHA .. Yusmalihah ! you are special ok .

Posted in | 0 comments

240210

Posted on 10:41 AM

240210.
Tak boleh blah .
Dia balek kelantan for 3 days only
But I can't accept it .
I really miss her and wants to meet her.
Flight pukol 6ptg. Aku sampai KL pkol 6 jugak.
Memang tak sempat laa kan .
Sumpah sial. Camne aku nak jumpe die ni ???
Argh !!!
She wants me to get back to kelantan with her, but i dont hve any money rite now . So how ???
So, nak tak nak , kene terima jugak laa.
Selalu evryweekend aku balek KL jmpe die , tapi kali ni tak .
Rase pelik je. bodo laa weh .. Serabot pale aku ..
ILYSM syg . Cant wait for the next weekend.
Im really sad rite now . No words can describe how i feels rite now .
Really Miss You Yusmalihah Yusoff.

Posted in | 0 comments

140210

Posted on 5:08 AM

Yusmalihah binti Yusoff

My heart was taken by her on 140210
thank you sayang for being my girlfriend
really loves you


Posted in | 0 comments

230210

Posted on 3:35 AM

Hello . im new here ..
Shafiz isa. 20. taman keramat . KYM . Media tech.
=)